Головна » Макіяж » Маски для шкіри навколо очей
13:14
Маски для шкіри навколо очей
Прискорює зняття набряків під очима маска із сирої тертої картоплі на пластмасовій тертці. Дві столові ложки натертої картоплі покладіть на заздалегідь приготовані шматочки марлі і накладайте ці маски так, щоб марля була поверх картоплі. Тримайте маску 25-30 хвилин, потім зніміть і протріть шкіру настоєм ромашки. Робити 2-3 рази на тиждень.
Контрастні ванночки. Приготуйте дві миски: одну з гарячою підсоленою водою, іншу з холодною підсоленою водою. Змочуючи поперемінно руки в холодній і гарячій воді, прикладайте їх до закритих очей опуклою частиною долоні, злегка затримуючи, але без натиску на очі. Потім промийте очі теплим чаєм.
При втомленій шкірі повік, сухій шкірі біля очей робіть компреси. На закриті очі покладіть марлеві або ватні тампони, просочені оливковою олією. Потримайте 10-15 хвилин, потім промийте очі тампоном, змоченим у теплому чаї.
Втомленим і запаленим очам допоможуть компреси з настоїв трав. Просочіть ватяні диски теплим настоєм квіток ромашки, волошки, липи або календули. Для приготування настою потрібно 1 чайну ложку трави залити 1 склянкою окропу і дати настоятися 30 хвилин. Компреси на очі накладають вранці і ввечері приблизно на 5 хвилин.
Щоб прибрати мішки під очима і додати пружність шкірі повік, щоденно протирайте повіки і шкіру навколо очей льодом з настою шавлії, ромашки або череди.
Мішки під очима, почервоніння очей допоможе прибрати компрес з відвареної картоплі. Картоплину відваріть в мундирі. Коли вона охолоне, але ще буде теплою, розріжте навпіл і прикладіть до очей на 30-40 хвилин. Потім промийте очі теплим чаєм.
Дуже корисні для збереження пружності шкіри повік контрастні компреси на ніч з трав’яного настою. Чайну ложку шавлії залийте половиною склянки окропу, настоюйте під кришкою 10-15 хвилин. Половину настою остудіть, іншу половину підтримуйте гарячою. На віки поперемінно накладайте ватні тампони, змочені то в гарячому, то в холодному настої. Процедуру проводите перед сном, після закінчення змастіть шкіру кремом для повік.
Синці під очима нікого не прикрашають – із цим не посперечаєшся. Безумовно, слід звернутися до лікаря і з’ясувати причину такого явища. І, звичайно, можна скористатися порадами народної медицини.
Щоб прибрати синці під очима, спробуйте використовувати ці рецепти:
Рецепти з картоплею
Маска для шкіри повік
- Відваріть картоплину в мундирі. Коли вона стане теплою, розріжте її ножем і прикладіть на 30-40 хвилин до очей.
- Одну картоплину середніх розмірів разом з шкіркою натріть на дрібній тертці й швидко, поки не встигла потемніти, змішайте з невеликою кількістю оливкової олії (можна додати будь-яку іншу рослинну олію, головне, без ароматизаторів та інших добавок). Повіки змастіть олією і зверху накласти коржі з картоплі. Полежіть з ними хвилин 20-30. Потім зніміть і ватним тампоном приберіть залишки крохмалю. Процедуру краще робити ввечері, так як очі можуть трохи почервоніти. Після процедури потрібно ретельно вмитися і накласти на обличчя нічний крем.
- Візьміть вимиту нечищену сиру картоплю, натріть її на дрібній тертці. Потім 2 чайних ложки отриманого пюре змішайте з 2 чайними ложками борошна і 1 столовою ложкою молока. Після чого накладіть отриману маску на віки і тримайте її протягом 15-20 хвилин.
Рецепти з чаєм
- Щоранку починайте з промивання очей настоєм міцного чаю. Цим досягається зняття втоми і почервоніння повік.
- 1 чайну ложку чорного чаю заваріть в 1 / 4 склянки окропу, настоюйте 30-40 хвилин, процідіть. Накладати на 10 хвилин у вигляді компресу. Ватні тампони, просочені чаєм, тримайте 1-2 хв., Міняючи їх 3-4 рази. Після закінчення процедури зробити компрес із холодної води і нанесіть на повіки живильний крем.


Рецепт з петрушки зі сметаною
Змішайте 2 чайні ложки сметани і 1 чайну ложку дрібно нарізаної петрушки. Накладайте на очі у вигляді компресів. Такі компреси зменшують набряк і покращують кровообіг.
Молочні компреси
- Просочіть молоком ватяний тампон і на 5-7 хвилин покладіть його на закриті очі. Потім промийте обличчя холодною водою і нанесіть навколо очей зволожуючий крем.
- 25 г маргарину (або вершкового масла) розітріть з 2 ядерця волоського горіха, в цю суміш додайте 1 чайну ложку лимонного (журавлинного, гранатового або брусничного) соку. Отриману масу нанесіть тоненьким шаром на шкіру повік зі шкірних лініях.
Срібні ложки
Вранці, після пробудження прикладіть до синців холодні срібні ложки, тільки не сильно притискайте. За 2-3 години до сну не намагайтеся не пити і не захоплюйтеся солоною їжею.
Почервонілі очі, набряклі повіки або мішки під очима, в цьому випадку допоможуть лікарські трави. Спробуйте зробити один із запропонованих компресів.
Щоденний компрес
Якщо у вас втомлені почервонілі очі, подрібніть і перемішайте півсклянки сухого листя квіток волошки і така ж кількість листя волоського горіха. Перекладіть суміш в емальований посуд, залийте водою кімнатної температури так, щоб вона покрила суміш лікарських трав, доведіть до кипіння і потримайте на невеликому вогні близько двох хвилин. Коли відвар охолоне, отриману масу загорніть в марлю, злегка відіжміть і прикладіть до очей на 10-15 хвилин. Такий компрес можна робити щодня.
Компрес з шавлії
Якщо у вас темні кола та «мішки» під очима, потрібно запастися шавлією. Заваріть чайну ложку шавлії половиною склянки окропу і залиште настоятися під кришкою хвилин на двадцять. Потім змочіть ватні тампони відваром і покладіть під очі. Тримайте компрес 5 хвилин.
Ромашковий компрес
При набряклості вік рекомендується приготувати відвар з ромашки. Дві чайні ложки квіток ромашки залийте склянкою окропу. Накрийте посуд кришкою і дайте настоятися півгодини. Прикладайте до віків змочені в настої ватяні або марлеві тампони, тримайте 10-15 хвилин, і набряклість пройде.
kaputik.net
Категорія: Макіяж | Переглядів: 1815 | Додав: syana | Теги: Контрастні ванночки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar