Головна » Фарбування волосся » Фарбуємо волосся з розумом що де і як
16:13
Фарбуємо волосся з розумом що де і як

Розвиток технологій сьогодні дозволяє не тільки підкоригувати довжину і форму волосся, їх кількість або якість, але ще і перефарбувати улюблені локони в більш відповідний колір. Причин такому бажанню множина: від банального закрашення сивини до прагнення виділитися або освіжити образ, що склався. У будь-якому випадку важливий спосіб і результат фарбування.

Якщо говорити про способи, то засоби для фарбування волосся підрозділяються на хімічні і натуральні. До хімічних відносяться фарби, засновані на штучно проведених компонентах. Зазвичай їх основою є окислювальні фарбники, а сама фарба має консистенцію кремоподобной емульсії.
Істотним плюсом є те, що закрашення вашого небажаного кольору залежно від якості фарби складає практично 100%. Це досягається тим, що хімічні речовини входять до складу фарб глибоко проникають в структуру волосся. Дуже часто, якщо не сказати що завжди після фарбування волосся через пару тижнів блякне, втрачає форму, еластичність, січеться.

Фарбування волосся -
 Фарбуємо волосся з розумом що де і як

Альтернативним варіантом застосування сучасних високотехнологічних фарб для волосся залишаються природні компоненти, які виробляються живими організмами і офарблюють тваринні і рослинні клітки і тканини. Всі рослинні фарбники, що існують в даний час, можна розділити на трав′яні (хна і басма), квіткові (жасмин, троянда, ромашка, астра і ін.) і плодові (волоський горіх, лимон).

Активні компоненти, що входять до складу цих рослин (алкалоїди, глюкозіди, смоли, крохмалі, дубільне речовини та інші) надають сильну живильну дію на волосся. Локони стануть шелковістєє, послушнєє, а головне, здоровіше.
У застосуванні натуральних фарбувальних речовин для фарбування волосся необхідно враховувати той момент, що в більшості випадків натуральні фарбники мають тимчасових характер існування на волоссі. І, крім того, колірна палітра достатньо одноманітна. А для закрашення сивини такі засоби не підійдуть, оскільки дають більше варіант відтінку.
Це в основному, похідні відтінки жовтого, коричневого, чорного і червоного кольорів. Дуже мало синіх і фіолетових, зелені фарбники в чистому вигляді, як правило, в природі відсутні.
Для отримання потрібного кольору необхідно періодично повторять процедуру фарбування або мити голову із застосуванням одного і того ж компоненту, тим самим забезпечуватиметься постійне підфарбовування і підтримка кольору в одному відтінку, оскільки природні фарбники мають нестійку природу.

Фарбування волосся - Фарбуємо волосся з розумом що де і як

При цьому як процедура фарбування так і подальшого використання компонентів абсолютно нешкідлива, а вірніше - дуже навіть корисна. Хна, наприклад, додає їм блиск і еластичність, допомагає в боротьбі з лупою і прискорює процес зростання волосся.

Одними з найчастіше використовуваних засобів є хна і басма, придбати які можна в будь-якій точці розповсюдження косметичної продукції або аптеці. Застосування що в чистому вигляді (без басми і інших фарбувальних засобів) іноді буває неможливо. При фарбуванні нею світлого волосся виходить не завжди бажаний яскравий рудий колір.
Такого ж відтінку набуває темне волосся, але тільки в цьому випадку він менш помітний.

Кращого результату можна добитися при змішуванні що з басмой або їх почерговим використанням (обов′язково спочатку хна, потім - басма). Останній спосіб найбільш зручний, оскільки якщо після що вийде небажаний колір, його легко буде виправити при подальшому забарвленні басмой. Це дозволить регулювати процес фарбування.
Процес фарбування хною і басмой той же, що і хімічними фарбниками. Єдине виключення - перед забарвленням необхідно помити голову і, не висушуючи голови, приступити до нанесення фарби на волосся. У іншому - потрібно строго слідувати інструкції на упаковці.

Фарбування волосся - Фарбуємо волосся з розумом що де і як

Як і при забарвленні волосся хімічними фарбниками, підсумковий тон залежить від початкового природного кольору волосся і концентрації фарбника. Наприклад, для кожного кольору необхідні різні дозування і способи приготування фарбувальної суміші на основі хни і басми:

Якщо ви хочете перефарбуватися в чорний колір, то вам знадобляться 10 грамів що і 18 грамів басми, гаряча вода. Все це розмішувати до отримання консистенції майонезу. Склад зі всіх випадках наноситися в теплому вигляді на волосся, рівномірно розподіляючи по всій поверхні за допомогою редкозубой гребінця. Після нанесення фарбника голову потрібно укутати і витримати в такому стані 1-1,2 години.

Можна також використовувати хну і басму для фарбування по черзі. В цьому випадку Коли потрібно дотримуватися наступних пропорцій: 30 грамів басми і невелика кількість гарячої води, до отримання тієї ж консистенції.

Для отримання червоно-коричневого кольору однакова кількість що і басми потрібно залити водою і ретельно перемішати до отримання змішай консистенції сметани. Витримати на голові протягом 1 години.

Якщо вас спокушає каштановий колір, то необхідно змішати 18 грамів що і 8 грамів басми. Воду дозувати до стадії консистенції сметани середньої густини. Склад потрібно витримати на голові близько 1 години.

Для отримання рудого кольору 30 грамів що розводять гарячою водою до консистенції манної каші. Тримається на голові 40-60 хвилин.

Хна використовується для забарвлення волосся не тільки разом з басмой. Вона також часто входить до складу натуральних фарбників, що включають різні настої і відвари лікарських трав.

Фарбування волосся - Фарбуємо волосся з розумом що де і як

Наприклад, хна і міцна заварка сподіваючись або кава дає при фарбуванні каштановий колір. Для отримання такого відтінку змішайте 30 грамів що і 2 чайних ложки заварки (кава). Склад нанесіть на волосся на 1 годину, після чого змийте під проточною водою. Такий же відтінок можна отримати при застосуванні що і пороша висушеного ревеню. Пропорція складає 20 грамів що і 4 грами ревеню.
Все це заливається водою до отримання складу консистенції майонезу. Змити склад слід через 2 години. Хна і відвар жостеру дають червоно-коричневий колір. Відвар готується з 120 грамів подрібненого сухого жостеру і 550 мл води на повільному вогні після закипання протягом 20 хвилин. Після його приготування потрібно додати порошок що, розмішати суміш до отримання консистенції сметани середньої густини.
Теплий склад нанесіть на волосся і змийте через 1,5 години. Колір червоного дерева можна отримати змішавши хну з журавлинним соком. Змішаний склад необхідно довести до консистенції манної каші і нанесіть в теплому стані на голову на 1 годину. А хна і кріплене червоне вино додадуть волоссю після забарвлення вишневий відтінок. Наноситися на волосся на 1 годину.

Для додання темному волоссю інтенсивнішого відтінку або закрашення незначної кількості сивого волосся рекомендується використовувати настій листя волоського горіха або міцного чаю, а також сандалового дерева, плюща і корінців марени. Можливо з цією метою і регулярне застосування шампунів, до складу яких входять перераховані натуральні добавки.

Фарбування волосся - Фарбуємо волосся з розумом що де і як

Якщо потрібно закрасити сиве волосся серед загальної маси, що має каштановий колір, не тільки потрібно, але і корисно використовувати живильну маску для волосся.
Для її приготування знадобляться 1 столова ложка рослинного масла, 1 яєчний жовток, 1 столова ложка безбарвної хни, 1 столова ложка какао, 1 столова ложка кислого молока, 6 бутонів гвоздики (подрібнених), 6 крапель масляного розчину вітаміну А. Все інгредієнти змішайте до отримання однорідної маси, підігрійте на пару і нанесіть на чисте вологе волосся.
Потім утепліть (як компрес) і тримайте в такому стані 3 години. Змити маску можна за допомогою будь-якого миючого засобу. Каштановий відтінок додасть волоссю спиртний настій шкірки незрілого волоського горіха (200 грамів шкірки на 300 мл спирту), витриманою протягом 15 днів сумішшю змащуйте волосся. Подібного ефекту можна добитися при фарбуванні волосся відваром обліпихи або кропиви.
Пігмент чорного волосся підсилить лосьйон, приготований наступним способом: 200 грамів шкірки незрілого волоського горіха, 10 грамів гвоздики, 250 грамів растолченних разом з кісточками маслин. Все це заливається трьома літрами води. Отримана суміш кип’ятитися до тих пір, поки не залишиться 1,5 літра рідини. Після цього суміш процідіть і додайте 1,5 літра що.
Світле волосся придбає красивий золотистий відтінок, якщо їх регулярно обполіскувати відваром ромашки. Регулювати інтенсивність забарвлення можна за допомогою зміни співвідношення ромашки і води, а також часу кип’ячення. Слабкий фарбник готується 5-10 хвилин з трьох столових ложок ромашки і 1 літра води.

Склад, приготований з ревеню і білого вина, теж фарбує волосся золотим відливом. 300 грамів перемеленого ревеню необхідно витримати 2 діб в 1 л вина, після чого подовше прокип’ятити, поки рідині не стане в 2 рази менше. Проціджений розчин слід наносити на волосся після миття. Русявого відтінку волосся набуває після забарвлення ревенем.

Створенню такого ефекту сприяють шампуні і обполіскувачи, що містять, ромашку, корицю і хміль, а також відвари і настої опалого листя берези, ягоди ялівцю, листя і квітів календули. Солом’яний відтінок додають волоссю склади, що включають ромашку і цибульне лушпиння. Натуральними фарбниками можна не тільки офарбувати волосся, але і освітлити їх природний відтінок.

Метод фарбування і його компоненти можна підібрати відповідно вашим вимогам до кольору. При цьому не забувайте, що при нанесенні фарбувального складу на волосся фахівці рекомендують зробити тестову перевірку на алергічну реакцію. Хоча подібна реакція на рослинні фарбники буває достатньо рідко.
До речі, салонів, в яких вам запропонують фарбування натуральними фарбниками дуже мала кількість. Зазвичай після закрашення сивини або повного перефарбовування в протилежний колір за допомогою хімічних фарб, щоб відновити структуру волосся, перукарі рекомендують маски, що залицяються, і шампуні.
Для цієї мети, а також підтримку інтенсивності кольору можна сміливо використовувати натуральні фарбники.

Джерело: mirvolos.com

Категорія: Фарбування волосся | Переглядів: 3413 | Додав: syana | Теги: закрашення сивини, світле волосся, фарбники | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar