Головна » Догляд за волоссям » Веселі локони та тонкощі видів хімічних завивок
14:13
Веселі локони та тонкощі видів хімічних завивок
Хімічна завивка: Поради професіонала.
Ті, кого природа не нагородила чудовими локонами, згоряють від жагучого бажання їх роздобути. Самим "безболісним" способом домогтися бажаних кучериків донині залишаються бігуді. Однак подібне укладання недовговічне. ВИХІД -ХІМІЧНА ЗАВИВКА. Ми розповімо вам про сучасні технології й види "хімії". З кожним роком засоби для хімічної завивки стають усе більш атестованими, а сама процедура – делікатна. Однак це ще не означає, що "хімія" стала абсолютно нешкідливою. Зважуючись на цю процедуру, потрібно гарненько зважити, а чи готові ви пожертвувати здоров'ям вашого волосся? Якщо ж бажання стати власницею божественних локонів настільки сильно, що ніякі вмовляння на вас не діють, то для початку визначить, а який саме вид "хімії" ви хотіли б зробити й за якою технологією працює ваш майстер?

Вибираємо технологію

Отже, що ж таке «хімія». Хімічна завивка здійснюється за допомогою хімічних сполук, у процесі яких відбувається руйнування зв'язків між лусочками кератину. Потім під дією нейтралізуючої речовини хімічна реакція зупиняється, зв'язки між молекулами кератину відновлюються, але вони здобувають нову форму, що зберігається постійно (залежно від обраного вами виду «хімії» 3-6 місяців).

Існують чотири основні технології хімічної завивки: лужна, кислотна, нейтральна (або кислотно-кислотно-збалансована) і амінокислотна.

1 КИСЛОТНА Це стійка завивка (тримається до 6 місяців], що забезпечує сильну фіксацію, вона підходить для всіх типів волосся. Її мінуси: серйозний негативний вплив на волосся, яке стає тьмяним і ламким й вимагають проведення спеціального курсу лікування

2 ЛУЖНА завивка м'якше впливає на волосся й шкіру голови, локони в результаті одержують природний вигляд. Її мінуси: підходить не для всіх типів волосся і тримається недовго (не більше 3 місяців, а власниці гладких прямого волосся проходять із такими кучерями від сили 1,5 місяця).

3 НЕЙТРАЛЬНА (або кислотно-лужно -збалансована) завивка поєднує переваги кислотної й лужної завивок. Завдяки тому, що ця технологія рн-нейтральна, вона м'яко впливає на волосся й шкіру голови, локони виходять пружні. Крім того, нейтральна завивка підходить для всіх типів волосся, незалежно від ступеня ушкодження їхньої структури.

4 АМІНОКИСЛОТНА завивка - нова технологія, що щадить: амінокислоти, що втримуються в засобі для хімічної завивки, і протеїни проникають усередину волосся і допомагають їм скоріше відновитися. Мінус амінокислотної завивки - її недовговічність.

Методи хімічної завивки підрозділяються на екзотермічний (тепло одержують від хімічної реакції) і ендотермічний (тепло одержують із зовнішнього джерела). Багато сучасних складів взагалі дозволяють проводити завивку при кімнатній температурі. Такий перманент перукарі рекомендують жінкам з тендітними або пофарбованими волоссям.

Потрібний завиток Вид і розмір локона, що ви хочете одержати в результаті процедури, залежить від обраного вами виду хімічної завивки.

1 Прикоренева хімічна завивка гарна у випадку, якщо необхідно додати волоссю об’єму у корені або для повторної завивки при відрослих коріннях. Для її виконання на коклюшку накручують тільки кілька сантиметрів від кореня, а не все пасмо.

2 На дві коклюшки Суть цього виду завивки полягає в тому, що пасма приблизно до середини накручуються на одну коклюшку, а потім підкручують другу. У результаті вийдуть локони різної величини: на кінцях - дрібні, а ближче до кореня - великі.

3 Спіральна хімічна завивка ("американська хімія") виконується на довгі папочки, пасмо накручується по спіралі. Цей вид "хімії" призначений для волосся довжиною до плечей і нижче.

4 На кіску («на джгут») Особливість цього виду "хімії" у тому, що пасмо волосся перед тим, як його накручують по спіралі на звичайні коклюшки, заплітають кіскою або перекручують джгутом. Рекомендується для волосся довжиною до плечей і нижче.

5 «На шпильку» виконується на вологому волоссю. Пасмо накручується на шпильку з неметалічного матеріалу: пасмо закручується навколо шпильки від кореня до кінців. Форма завитка, отримана в результаті завивки, нагадує «змійку». Використовується для волосся довжиною до плечей.

6 Вертикальна завивка Хімічна завивка на вертикально розташовані коклюшки. Пасма накручуються на коклюшки, які розташовуються вертикально. Максимальна довжина волосся для цього до плечей.

Поради стиліста

1 Перед тим як зробити «хімію», визначте свій тип волосся: для кожного типу існує свій вид хімічної завивки.

2 Якщо у вас жирне волосся, те хімічна завивка вам буде навіть корисна: вона злегка підсушить шкіру голови й зачіска буде охайною протягом усього дня.

3 Легку «хімію» добре зробити й на пофарбованому волоссю. Волосся придбають заповітний обсяг і будуть виглядати природно.

4 Для тонкого волосся рекомендується робити прикореневу хімічну завивку, що додасть волоссям додатковий обсяг.

5 Робити хімічну завивку на знебарвлені волосся взагалі не рекомендуються: волосся стане дуже сухим, втрачає жвавість і еластичність.

6 Перед тим як зробити «хімію», запасіться всім необхідним для догляду за волоссям – шампунем, кремом і маскою для волосся. Це сприятливо відіб'ється на волоссі.

Категорія: Догляд за волоссям | Переглядів: 2099 | Додав: syana | Теги: Технологія, Поради професіонала, Поради стиліста | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
avatar