Головна » Догляд за волоссям » Все про кондиціонери для волосся
14:09
Все про кондиціонери для волосся

Як діє кондиціонер

Обов'язковим компонентом кондиціонера є поверхнево-активні речовини, які склеюють відстовбурчені лусочки. Тому після використання цього засобу волосся легко розчісується, не плутається, виглядає здоровим, а зробити складну зачіску стає простіше.

Ще одне головне завдання кондиціонера - живлення волосся. Він доставляє до волосся живильні й зволожуючі речовини, а також особливі з'єднання, які пригладжують лусочки, що розтріпалися, і роблять волосся більше слухняними.

 

Як правило, кондиціонер підходить тим, у кого волосся сухе й ламке, а тим, у кого воно швидко стає жирним, варто вибирати засіб з більше легкою текстурою й наносити його тільки на кінчики.

 

Більшість кондиціонерів мають у своєму складі різні ефірні масла, наприклад, масло жожоба, какао, маслинове масло й т.п.

 

Які бувають кондиціонери

Кондиціонери умовно можна розділити на живильні, зміцнюючі й фіксуючі. Живильні кондиціонери містять велику кількість різних масел і ідеально підійдуть для ламкого волосся. Таким видом кондиціонерів потрібно користуватися, якщо Ваше волосся часто піддаються впливу непогоди й інших несприятливих факторів і стає більш ламким.

 

У зміцнювальних кондиціонерах багато поверхнево-активних речовин, і їх потрібно тримати на волоссі довше. Цей вид засобів, на відміну від живильних кондиціонерів,  діє головним чином на поверхню волосся, а значить проблеми, пов'язані з недоліком живильних речовин, не вирішить.

 

Відзначимо, що до складу й живильних, і зміцнювальних кондиціонерів входять обидва типи корисних речовин, тільки в різних співвідношеннях.

 

Окремо виділяють фіксуючі кондиціонери, які сполучають у собі дію гелів для волосся і кондиціонера. Однак фахівці стверджують, що такі засоби використовувати краще винятково при не достатку часу, тому що головна їхня функція все-таки не живлення й догляд, а фіксація зачіски.

 

Незмивні кондиціонери можуть відноситись до кожної із груп. Як правило, у цих засобах концентрація активних речовин менше. Вони тоненькою плівкою покривають волосся й захищають його від шкідливої дії навколишнього середовища. По ефективності незмивний кондиціонер однієї й тієї ж серії найчастіше виявляється більш діючим, чим варіант, що змивається, адже активні речовини залишаються на локонах довше.

 

Як наносити кондиціонер

Кондиціонер повинен наноситися на чисте вологе волосся. Бажано, щоб шампунь і кондиціонер були однієї серії: доповнюючи, вони тільки підсилять ефект один одного. Обов'язково підбирати засіб, що підходить Вашому типу волосся.

 

Наносити засіб потрібно легкими рухами, що масажують, починаючи з кінчиків. До слова, якщо волосся сплуталось, капніть на них небагато кондиціонера, і воно легко розплутається.

 

Перед нанесенням засобу бажано забрати зайву вологу, підсушивши волосся феном або рушником. А от розчісувати вологе волосся не треба.

 

Косметологи рекомендують час від часу міняти кондиціонер, тому що локони звикають до тому самому засобу.

Категорія: Догляд за волоссям | Переглядів: 1694 | Додав: syana | Теги: нанесення, Кондиціонери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar