Головна » Догляд за волоссям » Cправжню Леді впізнають по волоссю
14:01
Cправжню Леді впізнають по волоссю

Коси, особливо довгі і розкішні, це краса жінки. Зброя для завоювання чоловічих сердець. Аби вона була справді ефективною, за нею треба дбайливо доглядати, і не від випадку до випадку, а систематично.

Для того, щоб волосся переливалося, вражало  "живою" красою, потрібно вчасно зістригати його кінчики. Важливе значення для  волосся відіграє і правильно підібрані шампунь і бальзам.

Кожна жінка повинна прокидатися хоча б на десять хвилин раніше, аби мати запас часу для останніх штрихів: підтягнути, вирівняти волосся або навпаки, якщо коси в'ються, надати зачісці форму і підкреслити її неповторність.

Слід враховувати й особливості догляду за коротким волоссям, стрижкою. При такій зачісці дуже важливо вчасно відвідувати перукарню, оскільки тонке волосся доростає до якоїсь певної довжини і починає виказувати всі свої недоліки.

Майстер, враховуючи форму обличчя, густоту волосся, стиль, імідж та спосіб життя жінки, має сам підібрати зачіску. Якщо планується креативна стрижка, то перукар обов'язково враховує, чи зможе жінка підтримувати її у належному вигляді.

Останні  тенденції  моди,  повертаються до тих стрижок, які були в моді раніше. Це рівні зрізи, каре, боб-каре, тільки у сучасній інтерпретації. Вони роблять жінку більш елегантною, милою, витонченою та ніжною.

Не в моді сьогодні і фарбування волосся у  яскраво-червоні тони. Оптимальний варіант - зручний відтінок, який не повинен відрізнятися від природного кольору. Вчорашнім днем вважається і мелірування.

Якщо коси густі, не обов'язково сильно мудрувати над зачіскою. Достатньо їх гарно викласти, випрямити. Якщо волосся тонке, покращити вигляд зачіски можна, застосовуючи стайлінг. Він зробить волосся важчим. Однак добирати засоби для стайлінгу потрібно, враховуючи структуру волосся.

Блондика, брюнетка - ким бути?

Для того, щоб не було ніяких сумнівів з приводу кольору волосся, ми попросили стилістів розповісти, як домогтися досконалості. Блондинка, брюнетка - ким бути? Ми допоможемо вам розібратися в цьому


Вам варто бути брюнеткою, якщо:

    * У вас тонкі волосся. Темні відтінки візуально утолщают і додають обсяг, при цьому рекомендується офарблювати нижні шари трохи насиченим, ніж верхні.
     * У вас олівковая шкіра. Насичений коричневий відтінок буде контрастіровать зі шкірою, в той же час, роблячи більш зуби і виділяючи очі.
     * Ви не любите відвідувати салон. Будучи брюнеткою, офарблювати волосся в домашніх умовах набагато легше, темні волосся мають потребу в менш трепетно догляді, а їх фарбування можна робити набагато рідше.


Вам варто бути блондинкою, якщо:

   * У вас шкіра рожевого відтінку. Світле волосся прекрасно поєднуються з такою шкірою, завдяки цьому ви можете постійно грати з макіяжем, роблячи нові варіанти.
     * Ви хочете носити коротка стрижка. Дійсно, світле волосся прекрасно поєднуються з середньою довжиною, а також з зачісками виду "каре".
     * Багато стилісти радять осветлять волосся, коли дівчина переживає стрес. Відтінок блонди надає сяйво особі та підвищує рівень позитивних емоцій.

Заборони на зачіски

Ви завжди зав'язуєте волосся в хвостик або ви звикли носити їх розпущене, щодня? Врахуйте, що іноді ваші звички можуть працювати вам не на користь. Поговоримо про заборони на зачіски із зачісуванням волосся вгору і розчісуванні вниз.

Зачісуйте волосся вгору, якщо: відчуваєте себе втомленою або нездорові, якщо ви йдете на співбесіду - елегантний зовнішній вигляд говорить про професіоналізм, зав'язуйте хвіст якщо волосся виглядає тонким, якщо у вас красива шкіра в області грудей або прекрасні сережки те зібране волосся тільки підкреслить це. І звичайно зав'язуєте волосся вгору якщо ви наречена, це стосується і просто урочистих подій. Якщо ви зачісуєте волосся вгору, уникайте: використання великих аксесуарів, надмірної кількості кучерів.

Залишайте волосся розпущенним, якщо: ви хочете виглядати молодше і сексуально, якщо ви тільки що вимили волосся, якщо ви збираєтеся надіти джинси, якщо ви пофарбували волосся в новий колір або просто хочете продемонструвати всім колір свого волосся.Якщо ви залишаєте волосся спущеним вниз, уникайте: дуже сильно випрямленого волосся і поганого укладання.

Як уникнути невдалої стрижки

Ніщо не може так засмутити дівчину, як невдала стрижка або забарвлення, мелірованіє, хімічна завивка волосся, що проводяться майстром-перукарем.Декілька корисних рад про те, як уникнути невдалої стрижки.


Якщо ви вирішили поекспериментувати і зробити абсолютно нову зачіску, яку до цього не разу не носили, але, побачили її в модному журналі, то слідує обов'язково знати, як вона виглядає з різних боків. Для цього спробуйте показати, саме показати перукареві фотографії декількох варіантів однієї і тієї ж стрижки, знятої з різних ракурсів, або навіть мабуть на різних моделях в різних журналах.

Якщо ви побачили в журналі колір волосся який, який вам сподобався, не полінуєтеся узяти з собою і цю фотографію. Буває і так, що ви просто побачили на кімсь красивий колір волосся, в цьому випадку, заздалегідь переглянете журнали з метою знайти схожий колір на моделі.


Пригадаєте приказку про те, що "краще 1 раз побачити, чим 100 разів почути". Побачена стрижка, зачіска або колір волосся на моделі в журналі або просто на фотографії дійсно допомагає вашому стилістові дізнатися ваш смак, очікування і переваги щодо вашого образу.


Не забувайте, що будь-який перукар здатний практично вмить визначити підійде та або інша зачіска вашому типу волосся, структурі особи, загальному образу. Тому необхідно прислухатися його рад, і не ображатися не збігу поглядів.

Наперед визначтесь з передбачуваною довжиною волосся, у разі стрижки, або з  кольором, у разі фарбування. Слід також з'ясувати, що немає нічого страшного, якщо ви зупините роботу перукаря і поцікавитеся, що саме він робить у цей момент. Особливо, якщо ви налякані занадто довгим пасмом відрізаної майстром. Якщо ви відмітите незадоволеність з боку перукаря ніколи більше не користуйтеся його послугами.

Дуже хороший варіант знайти магазин натуральних париків і під виглядом купувальниці спробувати переміряти вподобані перуки. І наприкінці. Слід звертатися до перукаря, якого ви знаєте, або якого вам порекомендували

Як припинити процес посивіння?

З віком у волоссі знижується зміст фарбувального пігменту - меланіну, через це волосся починає сивіти. На жаль, це природний процес, і повернути волоссю первинний колір практично неможливо.Можна лише спробувати припинити посивіння. Для цього 2 рази на рік приймайте протягом 1-2 місяців вітаміни А, Е, З, фолієвую кислоту, рибофлавін.

При передчасному посивінні обполіскуйте волосся відваром з коріння і листя кропиви. Для його приготування 50 г сухої кропиви наполягайте в 500 мл води і 500 мл оцту, потім кип'ятите протягом півгодини. Відвар потрібно остудити і процідити, а потім втирати в шкіру голови кожен вечір протягом декількох днів.

Сиве волосся можна приховати за допомогою промислових фарбників. Завжди вибирайте колірні відтінки на тон світліше, ніж натуральний колір волосся. Якщо волосся ще не дуже сиві, мийте голову шампунем відтінку кольору вашого натурального волосся. Якщо волосся приблизно на третину сиве, скористайтеся м'яким фарбником. 

Можна скористатися і рослинними фарбниками, які до того ж підлікують волосся і наповнять їх живильними речовинами.Якщо почали сивіти каштанове волосся, скористайтеся такою маскою: столову ложку безбарвної хни, столову ложку порошку какао, тютюн з однієї сигарети, заздалегідь розмочений в невеликій кількості води, 5 растолченних пряних гвоздик, столову ложку кислого молока, 5 мл масляного розчину вітаміну А, столову ложку оливкового масла і яєчний жовток перемішайте, при необхідності додайте небагато теплої води. У вас повинна вийти кашка середньої густини. Підігрійте суміш на водяній лазні і нанесіть на вимите, вологе волосся. Обгорніть голову пластиковою плівкою, обмотайте зверху рушником. Через 2 години обережно розчешіть волосся і ретельно вимийте голову з шампунем.

Темне волосся, що почало сивіти, після миття регулярно обполіскуйте настоєм міцного чаю

Закріпи успіх ідеалу

Правильне миття голови - перша умова догляду за волоссям. Дуже часто, ви миєте голову в гарячій і жорсткій воді. Від гарячої води посилюється сальність волосся. Краще всього мити голову м'якою водою, теплою або приємно гарячою. А споліскувати (особливо довге волосся) і зовсім холодною. Від цього вони блищатимуть і краще укладатимуться.

Вибираючи засоби для миття, враховуйте тип волосся: нормальне, сухе, жирне, виснажене. При лупі відмовтеся від  дії на волосся: хімічної завивки і освітлення. Користуйтеся рослинними фарбниками, які додадуть волоссю бажаний колір,  і нададуть на них сприятливу дію.  

Частота миття волосся

Косметологи дійшли висновку, що волосся миється в міру необхідності. Практика показує, що це правильніша думка. Сьогодні змінилися умови життя: неправильне харчування, стреси, перебування в забрудненому міському повітрі, робить вплив на весь організм. І волосся швидше стає сальним, тьмяним, схожим на "солому".

Довге волосся мийте рідше, часте миття знежирює їх, вони стають сухими, прямими і ломкими. Коротке волосся можна мити частіше, оскільки поблизу від жирових залоз вони швидше стають сальними. Не можна виливати шампунь в одну точку, тому що це висококонцентровані препарати.

Мити волосся треба швидко. Піт, жири і грязь змиваються шампунем миттєво. Так можна запобігти проникненню активних миючих речовин у волосся і шкіру голови. Потрібно ретельно промивати волосся, щоб повністю видалити залишки шампуню, інакше волосся погано укладатиметься.

Розчісування вологого волосся

Для розчісування волосся застосовуються гребінці, гребені, щітки. Спочатку волосся розчісуйте гребінцем з широкими зубцями (для запобігання сплутуванню волосся і пошкодження), гребенем, а потім щіткою. Гребінець не повинен бути дуже частим, щоб не дряпати шкіру голови і не висмикувати волосся..

При неправильному догляді волосся блякне, стоншується, починає сіктися. Щоб запобігти січенню необхідно не рідше, ніж раз на місяць підрівнювати волосся. Особливо ефективно, якщо майстер в салоні стригтиме вас не звичайними, а так званими "гарячими" ножицями, які "запаюють" кінчик волосини і запобігають розшаровуванню.

7 порад для зміцнення волосся

Кожного разу ми бачимо по телебаченню дівчат з прекрасною зачіскою. Яке у них привабливе волосся - міцні, блискучі, об'ємні, чи не так? Але в дійсності кожен може укріпити своє волосся, якщо буде постійно слідкувати простим порадам.
 
1. Укріпите волосся, кинувши палити. Куріння сигарет дуже сильно впливає на Ваші легені і печінку. Це не секрет, вірно? Але на волосся куріння впливає не менше, а можливо і набагато сильніше. Тому якщо Ви палите, то красиве міцне волосся це ще один вагомий привід, що б кинути шкідливу звичку.

2. Перестаньте пити швидкорозчинну каву. Речовини, що містяться, в швидкорозчинну каву порушують саловиділення шкіри голови.

Отже, перестаньте пити каву або замініть його на зернову. Останній практично не шкодить Вашому волоссю.

3. Для зміцнення волосся дайте організму білок, вітаміни і мікроелементи. Хороше, правильне харчування на сьогоднішній день дуже важливе. З іншого боку багато людей не можуть собі це дозволити, що звичайно сильно засмучує.

4. Перед сном причісуйте волосся по 5-10 хвилин на всіх напрямках. Тоді вони будуть густими, блискучими і їх легко укладатиме.

5. Не мийте волосся гарячою водою. Це їх руйнує. Для миття чудово підходить тепла вода. А холодний душ в завершенні примусить Ваше волосся красиво блищати, а в шкірі голови покращає кровопостачання. Це природно укріпить Ваше волосся.

6. Перемикач фену поставте на позицію "тепло". Та я, звичайно, розумію, що час у всіх не вистачає, особливо вранці, що хочеться швидше висушити. Але погодитеся додаткові 5 хвилин, витрачені на сушку при теплому потоці повітря, не зіграють для Вас величезної ролі. А волосся залишиться здоровим.

7. Направляйте струмінь фену від низу до верху. Це дозволить не пошкодити верхній шар волосся. І він залишиться блискучим.

Як бачите всі поради зовсім прості. Але багато людей готові пожертвувати своєю красою ради сигарет і чашки кави. Якщо Ви одні з них, то можливо це ще один привід почати міняти себе до кращого?

Тонкому волоссю потрібний тонкий догляд


Тонке волосся - це не діагноз: воно може бути міцне, здорове й гарне, як і їх більш товсті побратими. Інша справа, що за ними обов'язково потрібний особливий відхід, і просте миття шампунем для підходящого типу волосся отут не допоможе. У результаті таких примітивних дій ви одержите не зачіску своєї мрії (а тонке волосся цілком піддається укладці), а тоненький хвіст  або нездорову прилизаність. Зрозуміло, жоден з варіантів вас не повинен влаштовувати. Так що приготуйтеся кожний божий день приділяти тонкому волоссю максимум уваги й при цьому не переборщувати.

 

Так, відносно тонке волосся краще - це завжди ворог гарного. Здається, нанести на них трохи побільше кондиціонера, і вони засяють; збризкати лаком сильніше, і зачіска буде триматися міцніше; купити шампунь «два в одному» із припискою «Інтенсивний догляд», і тонке волосся знайдуть нову силу. Насправді, ефект буде прямо протилежний.

 

Мити тонкі волосся потрібно в міру забруднення, а от використовувати кондиціонер, а тим більше шампуні «два в одному», рекомендується хоча б через раз (а краще через два). Ідеально, якщо в складі бальзаму будуть  керамиди. У розряд неефективних мір також потрібно занести всякі спроби домогтися більшого блиску або більшої міцності зачіски: у результаті тонке волосся стає важким, і зачіска руйнується, не встигши створитися.

 

Підбирайте для догляду винятково засіб, призначений для тонкого волосся (це буде написано на упаковці), незалежно від того, шампунь це або пінка для укладання сильної фіксації. Без неї вам навряд чи вдасться створити навіть найпростішу зачіску. Щоб додати об’єму тонкому волоссю, під час укладки потрібно нанести зовсім мало пінки або мусу) на самих коренях, не доходячи навіть до середини волосся, і після цього висушити волосся феном, установивши на ньому середній температурний режим. У жодному разі не наносите мус на всю довжину волосся - це в багато разів його зробить його важчим.

 

Що стосується зачіски, то найкраще на тонких волоссі виглядає довжина до підборіддя - можна коротше, але ніяк не довше. Така довжина дозволяє експериментувати з формою, і гарний майстер у салоні запропонує вам масу варіантів крім банального «каре». Приміром, вам профілюють кінчики волосся і додадуть їм різну довжину: вони стануть здаватися більше пишними за рахунок такої художньої «розтріпаності». Або ж запропонують створити ефект кучерявого волосся, що, зрозуміло, відразу ж підніме зачіску.

 

 Про хімічну завивку мови не йде - цю зачіску вам доведеться створювати знову після кожного миття, але якщо ви все будете робити правильно, проблем із зовнішнім виглядом не виникне. До речі, майстер може запропонувати вам також, що щадить фарбування: лусочки волосся під час цієї процедури піднімають, створюючи ефект пишного волосся. Правда, потім вам доведеться поламати голову над тим, як одночасно доглядати й за тонкими, і за пофарбованими волоссям, не шкодячи їм при цьому. Ще один допоміжний засіб для тонкого волосся, що дозволяє створити ефект густоти, - спрей для зміцнення кінчиків волосся. У загальному, він корисний усім - до кінчиків не завжди доходять живильні речовини, однак тонке волосся завдяки блискучому розпатланим кінчикам відразу починає здаватися набагато здоровішими.

 

До речі, врахуйте ще один момент: тонке волосся значно більше страждає як від зовнішнього, так і від внутрішнього впливу. Тому їхні власники просто зобов'язані носити взимку теплий головний убір, улітку - модні легені капелюхи й косинки, а також регулярно приймати вітамінні комплекси. Також необхідно обов'язково масажувати шкіру голови пальцями або щіткою з рідкими закругленими зубами, тому що тонкість волосся може бути пов'язана з поганим кровообігом. Можливо, через якийсь час випомітите, що діаметр волосся навіть небагато збільшився!

Відтіночний бальзам і їх дія на волосся

  • Відтіночний бальзам при впливі - сковзає по волоссю. Він розташовується у верхньому шарі лусочок, які покривають поверхню волосся, і не проникає глибоко у волосся як при фарбуванні стійкими фарбами.
  • Відтіночними бальзамами не можна висвітлити волосся, можна тільки додати їм потрібний відтінок або зробити тон більш темним.
  • Відтіночний бальзам наносять на чисті волосся. Змивають його, не використовуючи шампунь, доти, поки вода не стане чистою.
  • За кілька місяців до використання відтіночного бальзаму потрібно відмовитися від використання хни, щоб не одержати незапланованого відтінку.
  • На відміну від фарбування волосся стійкими фарбами інтенсивність відтінку при фарбуванні відтіночними бальзамами можна регулювати. Чим довше відтіночний бальзам залишається на волоссі, тим більше пігмент обволікає волосся й тим більш насиченим стає відтінок. Але існує оптимальний час для дії барвника, зазначений на упаковці.
  • Майте на увазі, що після хімічної завивки рекомендується почекати 2 тижня, тому що лусочки волосся підняті й в окремих місцях закріплюється різна кількість пігменту. Волосся може офарбитися нерівномірно. Те ж відбувається й при сильно проясненому волоссі.
  • Результат фарбування залежить від вашого кольору волосся. Будь ласка, перед застосуванням обов’язково ознайомтеся з таблицею відтінків (реальний колір волосся відтіночний бальзам).
Захист волосся на сонці, догляд за волоссям на відпочинку. Маски, масла для волосся на літо.

Захист волосся на сонці, догляд за волоссям на відпочинку. Маски, масла для волосся на літо.

 

Наше волосся влітку піддані зовнішнім факторам ризику: кондиціонери в офісах, пил у місті, активне сонце й морська вода на відпочинку. Тому влітку для волосся необхідний особливий догляд.

 

Ультрафіолетові промені завдають подвійної шкоди волоссю: альфа-проміння збезводнюють структуру волосся, а бета-проміння руйнують натуральний і штучний пігменти волосся. Якщо за волоссям влітку не доглядати вони стануть сухими й тьмяними. До того ж, на пляжі морська сіль глибоко проникає в лусочки волосся, а під впливом сонця сіль висихає й починає поступово руйнувати стовбур волосся. Щоб не втратити розкішну шевелюру до кінця відпустки, починаємо вживати заходів прямо зараз.

 

 Крок 1. Миття волосся

 

Догляд за волоссям повинен бути комплексним з урахуванням впливу відповідних негативних факторів. Мити голову на пляжі необхідно щодня, тому зверніть пильну увагу на свій шампунь. Він повинен бути м'яким, зволожуючим і обов'язково з позначкою «для частого застосування». Зверніть увагу, гарний шампунь повинен доглядати й благотворно впливати й на шкіру голови. Шукайте в складі шампуню:

  • Протеїни, карбаміди, колагени - доглядають за волоссям, запобігають сухості і ламкості волосся, роблячи їх еластичними.
  • Екстракти морських водоростей - добре зволожують, надають силу волоссю.
  • Кокосове молоко - компенсує втрату протеїнів волоссю, інтенсивно зволожує.
  • Протеїни шовку - зволожують і живлять волосся, роблять їх прочнішим, надають насичений блиск.
  • Вітамін А - надає волоссям життєву силу зсередини, забезпечує гладкість і еластичність шкіри голови.
  • Алое вера - найбагатший по складу гель, що містить більше 70 лікарських компонентів, джерело життєвої сили волосся.

 

Масла для волосся:

  • Масло кедрового горіха - багато вітамінами, жирними кислотами, заповнює втрату вітамінів, зволожує і живить волосся.
  • Масло манго - живить і відновлює цілісність гідро ліпідної плівки, що захищає волосся від зневоднювання.
  • Абрикосове масло - розгладжує поверхню волосся, створює довкола нього захисну плівку, надає блиск волоссю.

 

Крок 2. Кондиціювання й живлення волосся

 

Використання кондиціонерів і масок для волосся (1-2 рази в тиждень) улітку повинне ввійти у вас у звичку. Кондиціонери закривають лусочки волосся, роблять його більш захищеним, гладким, блискучим. Маски інтенсивно живлять, відновлюють волосся. Бажано використовувати кондиціонери, які не потрібно змивати із захистом від ультрафіолету. Шукайте в складі масок і кондиціонерів:

  • Вітамін Е - утримує вологу, надає блиск волоссю, захищає від передчасної появи сивини. Вітамін Е - вітамін молодості, доглядає за шкірою голови.
  • Вітамін F - доглядає за волоссям, зволожує, регенерує клітини волосся.
  • Хитозан - сповільнює старіння волосся, наповнює їхньою енергією.
  • Кератин - «протезує» заповнює ушкодження у волоссі, з нього на 70% складається волосся.
  • Пантенол - утримує вологу, полегшує розчісування.
  • Рослинні масла  (кокосове, пальмове) - зволожують, утворюють на шкірі захисну плівку.

 

Крок 3. Укладання й блиск волосся

 

Намагайтеся не зловживати влітку укладальними засобами, складні зачіски, достаток лаку на пляжі буде виглядати безглуздо. Улітку використовуйте спеціальні стайлингові засоби з SPF захистом. Вони не тільки зафіксують зачіску, але й захистять волосся від пересушування.

 

Щоб повернути сяйво волоссю використовуйте спеціальні маски, спреї, ампули й засоби для стайлингу -  що надають блиск волоссю. Вибирайте засоб з позначками для блиску волосся.

 

Протягом дня:

 

Обов'язково використовуйте спрей для волосся із SPF захистом, він зволожить волосся й захистить від пересушування. На ніч наносите живильні масла для волосся (особливо на сухі кінчики волосся).

 

Намагайтеся захищати голову від прямих сонячних променів особливо з 11 до 16 годин, до того ж зараз модні капелюхи, бейсболи й широкі стрічки.

 

Літнє табу для волосся:

 

Забудьте на час про фарбування й хімічну завивку, тому що влітку волосся й так пересушене й фарбування буде для них додатковим стресом.


Намагайтеся не зловживати феном і плойками. Сушіть волосся природним шляхом, це займе більше часу, але волосся буде вам за це дуже вдячно.

 

Відразу ж після купання в море мийте голову або прополіскуйте проточною водою. Не давайте солі осісти на волоссі!

 

Не розчісуйте волосся відразу після купання, вони можуть почати сіктися, до того ж багато волосся залишиться на щітці. Якщо волосся потрібно розчесати, нанесіть кондиціонер і скористайтеся гребінцем із широкими зубцями. Правильний догляд за волоссям повинен стати звичкою, тоді ваші волосся завжди будуть радувати вас і навколишніх!

Категорія: Догляд за волоссям | Переглядів: 3663 | Додав: syana | Теги: успіх, болндинка, Відтіночний бальзам, Закріпи, посивіння, Тонке волосся, брюнетка, ідеал, догляд, волосся | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar