Головна » Інше » Як стати блондинкою
12:20
Як стати блондинкою
В даний час для освітлювання волосся застосовують спеціальні склади, що містять перекис водню і її похідні.
З хімічної точки зору освітлювання волосся — складний окислительно-відновний процес, в якому в ролі окислювача найчастіше виступає атомний кисень, що виділяється водою під дією ультрафіолетового випромінювання (коли волосся просто "вигоряє” на сонці) або перекисом водню.Атомний кисень окисляє фарбувальний пігмент волосся меланін, причому дія окислювача прискорюється в лужному середовищі.
Кислоти (мурашка або оцетова) уповільнюють окислення. Дуже зручний для освітлювання волосся гидроперіт — з’єднання перекису водню з сечовиною: сечовина допомагає зволоженню і набуханню волосся, і дія перекису водню посилюється.

Якщо волосся треба не просто освітлити, але і офарбувати, застосовують синтетичні фарбувальні засоби, які складаються з двох компонентів — окислювача і фарбника. Фарбувальна речовина при обробці волосся потрапляє у внутрішню частину волоса, а вже там під дією окислювача воно переходить в малорозчинну форму, що дає стійке забарвлення.
Щоб фарбувальний засіб можна було довго зберігати, в нього вводять добавки антиоксидантів — речовин з відновними властивостями (сульфіту натрію, аскорбінової кислоти, тіоглікольовой кислоти).
Проте синтетичні фарбники волосся — це не для всіх охочих: адже іноді вони викликають алергічну реакцію або надмірно дратують шкіру голови. Зате практично ніколи не буває неприємних наслідків від рослинних фарбників що і басми.
Поєднання що (червоного кольору) і басми (зеленувато-чорного) в різних пропорціях дозволяє отримати широку гамму відтінків, хоч і не таких різноманітних, як при використанні синтетичних фарбників. Проте безперечною гідністю рослинних фарбників є їх благотворна дія на волосся.

Категорія: Інше | Переглядів: 1790 | Додав: syana | Теги: освітлювання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar