Головна » Хімічна завивка » Хімічна завивка волосся Етапи
11:49
Хімічна завивка волосся Етапи

Підготовчі роботи.

Хімічна завивка завжди виконується на чистому волоссі. Перш ніж почати, дізнайтеся про самопочуття клієнта, оскільки хімічна завивка може не вийти за наявності наступних чинників: хвороба, стрес, вагітність, годування грудьми, "критичні” дні, ухвалення антибіотиків, гормональних препаратів.
Якщо волосся клієнта пофарбоване металовмісними фарбниками (урзол, фуксин, фарба "Гамма”) - хімічну завивку виконувати не можна.

1. Спочатку потрібно перевірити реакцію організму клієнта на хімічний склад, яким виконуватимемо хімічну завивку. Для цього крапніть декілька крапель складу на внутрішню частину зап’ястя і через 10 хвилин перевірте. Якщо з’явилося почервоніння - у клієнта алергічна реакція на цей препарат. Або спробуйте застосувати інший препарат для хімічної завивки.
Якщо виявилася алергічна реакція і на нього, то від хімічної завивки доведеться відмовитися.

2. Виберіть тип хімічної завивки і технологію її виконання залежно від стану і структури волосся. Наприклад, якщо волосся тонке і негусте, то на них краще триматиметься дрібна хімічна завивка, виконана на короткій стрижці.
  Якщо ж волосся сиве, то для того, щоб розм’якшити їх роговий шар перед виконанням хімічної завивки нанесіть 6-7% склад перекису водню на 15 хвилин. Потім змийте його теплою водою і висушіть волосся. Якщо волосся сильно знебарвлене, перевірте, чи завиваються вони взагалі.
Накрутите пасмо волосся на коклюшку, не змочуючи волосся ні водою, ні хімічним складом, і через 10 хвилин розкрутите коклюшку. Пасмо повинне мати завиток.

3. Зараз у продажу є безліч препаратів для хімічної завивки як вітчизняного, так і імпортного виробництва. Імпортні препарати відрізняються м’якшою дією на волосся і шкіру голови. Часто в комплекті з препаратом для завивки йде фіксуючий склад. Найбільш популярний препарат вітчизняного виробництва для хімічної завивки - "Локон”.
Виготівники припускають використання цього препарату тільки на здорове волосся. Але якщо волосся слабке або виснажене, вплив "Локона” можна ослабити, заздалегідь змочивши волосся водою, а потім наносити на них препарат.

Отже, для виконання хімічної завивки потрібно:

"Локон” або який-небудь інший склад для хімічної завивки.
Коклюшки або палички (дерев′яні або з пластмаси).
Невеликі прямокутники з паперу (калька) для закріплення кінчиків пасм. Це полегшує процес накручування.
Дві керамічні або пластмасові чашки (місткість приблизно 150-200 мл).
  • Гумові рукавички.
  • Гребінець-хвостик.
  • Мірний стаканчик.
  • Як мінімум два рушники.
  • Поліетиленовий пакет.
  • Непромокальна накидка.
  • Шампунь і бальзам для волосся.
  • Пергидроль 33% або пігулки гидроперіта (для приготування фіксуючого складу)

Інструменти і приладдя повинні бути неметалічними, оскільки метал вступає у взаємодію з препаратом для хімічної завивки, що може викликати опіки.

Процес виконання хімічної завивки.

Розділите волосяний покрив на зони: П-образним проділом виділите тім’яну зону, продовжите П-образний проділ до шиї, тим самим виділивши середню частину верхньою потиличною і ніжней потиличних зон. Проведіть фронтально-тім’яний проділ (від вуха до вуха через верхівку) і проділ, що розділяє верхню і ніжнюю тім’яні зони (через потиличні горби).

2. Якщо волосся слабке, виснажене або сильно знебарвлене їх слід злегка змочити водою. Поступаємо також, якщо ми хочемо зробити легку хімічну завивку.

3. Температура поверхні голови на різних ділянках різна. У тім’яній зоні вона вища, ніж в решті всіх зон. Тому тім’яну зону накручуємо в останню чергу.

4. Від товщини пряди, відокремлюваною для накручування, залежить те, якій великій завиток ми хочемо отримати. Чим тонше пасмо, тим дрібніше будуть завитки. Ширина пасма не повинна перевищувати ширину коклюшки. При накручуванні вичісуйте пасмо перпендикулярно голові. Пасмо повинне бути розподілене на всю коклюшку рівномірно.
Провертаючи коклюшку, нахиляйте її то в одну, то в інший бік, щоб краї пасма натягалися. Пасмо повинне бути накручене на коклюшку туго.

5. Спочатку накручуємо верхню і ніжнюю потиличні зони (їх середню частину, виділену П-образним проділом). На фронтально-тім’яному проділі відокремлюємо пасмо, вичісуємо його перпендикулярно голові. Рясно змочуємо "Локоном” (заздалегідь "Локон” налити в чашку і збити губкою до утворення піни), кінець пасма обертається папірцем, накручуємо на коклюшки і закріплюємо гумкою.
Так рухаємося зверху вниз до шиї. Накручуємо пасма на коклюшки по напряму зростання волосся.

6. Накручуємо бічні зони, потім скроневі зони (також рухаємося зверху вниз).

7. В останню чергу накручуємо тім’яну зону, рухаючись від фронтально-тім’яного проділу до чубка.

8. Після того, як Ви накрутили всю голову, ще раз, вспенів локон губкою в чашці, рясно змочите їм накручені на коклюшки пряди. Добийтеся повного насичення. Потім надіньте на голову клієнта поліетиленовий пакет і укутайте рушником. Для протікання хімічної реакції потрібний тепло. Час дії складу на волосся повинен бути вказаний в інструкції, прикладеній до нього.
Звичайний мінімальний час витримки складає 10 хвилин, максимальне - 25 хвилин. Через 10 хвилин перевірте, чи утворився завиток. Для цього потрібно небагато розкрутити коклюшку (наприклад, в тім’яній зоні) і подивитися на стан завитка. Якщо пасмо в розкрученому стані зберігає яскраво виражену S-образну форму, означає завиток сформувався і час витримки можна скоротити.
Якщо ж завиток млявий, такий, що не сформувався, то слід максимально витримати час, перевіряючи стан завитка через кожні 5-7 хвилин на різних ділянках голови.

9. Після того, як час дії препарату "Локон” вийшло, не розкручуючи коклюшок, змийте склад теплою водою (об’єм води ~1,5-2 літра). Промокніть голову рушником і приступайте до виготовлення фіксажу.

Приготування фіксажу.

Фіксаж для нормального волосся.

Змішайте 1 частину пергидроля 33%, 1 частину густого шампуня, 7 частин теплої води.

Фіксаж для знебарвленого волосся.

1 частина пергидроля 33%, 1 частина шампуня, 10 частин води.

Фіксуючий склад збийте в піну губкою для фіксажу (у жодному випадку не губкою від "Локона”). Рясно нанесіть на волосся, накручене на коклюшки. Час фіксації 12-15 хвилин. Потім розкрутите коклюшки і, не розчісуючи волосся, нанесіть на них фіксуючий склад ще раз і помасажуйте волосся. Залиште на 5 хвилин. Потім рясно промийте голову водою.
Щоб нейтралізувати дію фіксажу, нанесіть на волосся бальзам-обполіскувач або лікувальний бальзам для волосся. Процес хімічної завивки завершений. Тепер потрібно постригти кінці волосся, або виконати повну стрижку.

Ради.

Але клієнтові слід виконати деякі правила. Свіжозавиті локони вельми чутливі. Їм потрібний час (2-3 дні на остаточне закріплення). Значить, мити волосся можна тільки на третій день після виконання завивки. А до цього їх не можна розчісувати щітками або гребінцями з частими зубами, оскільки можна розпрямити волосся.

Для розчісування хімічної завивки слід користуватися гребінцем з довгими рідкісними зубами (див. інструменти ). Краще цим гребінцем користуватися і надалі, особливо якщо у Вас хімічна завивка на подовжений волос. Також не можна протягом 3-4 днів укладати волосся феном або плойкою, накручувати на термобігуді.

Ще декілька слів про догляд за волоссям після хімічної завивки. Після миття прагніть застосовувати бальзамы-обполіскувачи або обполосніть голову настоєм з трав (ромашка, кропива, пом’ята). Це необхідно Вашому волоссю, оскільки хімічні препарати змінили природну структуру Вашого волосся, зробили їх шорсткими і тому їх потрібно розгладжувати.
Це сприятливо позначиться на зовнішньому вигляді Вашого волосся. Приблизно один раз в чотири тижні (а можна і частіше) підстригайте кінці волосся. Це пожвавить Ваші локони.

Фарбування волосся можна робити не раніше чим через один тиждень після хімічної завивки.

Існують наступні види хімічної завивки:

  • завивка на кислотній основі забезпечує стійку фіксацію, підходить для всіх типів волосся, але надає на волосся сильну дію.
  • лужна завивка м’якше впливає на волосся і надає локонам природному вигляду, але підходить не для всіх типів волосся і тримається не більше 3 місяців
  • нейтральна завивка м’яко впливає на волосся через те, що цей спосіб завивки рн-нейтрален. Підходить для всіх типів волосся, однаково добре впливає на всіх ділянках волосся, незалежно від ступеня пошкодження волоса.
  • амінокислотна завивка. Амінокислоти і протеїни, що містяться в складі, під час процедури проникають всередину волосся і допомагають їм скоріше відновитися.
  • хімічна завивка на кислотній основі з використанням тіоглюколієвой кислоти не приводить до сильного набухання волосся, яке для них шкідливо, має нейтральне значення рн. Але для гладкого і прямого волосся ця завивка не підходить, вона неміцна - через 4-6 тижнів локони стають менш пишними

На жаль, хімічна завивка надає сильну дію на структуру волосся, яке в деяких випадках може привести до серйозних проблем. Щоб звести до мінімуму можливі несприятливі наслідки хімічної завивки дотримуйтеся простих правил:

  • не фарбуйте волосся перед хімічною завивкою.
  • якщо ви хворі, відкладете хімічну завивку.
  •  вибирайте для завивки засоби, що містять менше спирту і багато живильних речовин.
  •  для миття волосся після хімічної завивки користуйтеся спеціальним шампунем для волосся з хімічною завивкою або м’яким шампунем для пошкодженого і ослабленого волосся.
  • щоб зволожити і укріпити волосся, повернути їм блиск і шовковистість, робіть маски для волосся, що містять корисні речовини (зволожуючий пантенол і кератин, колаген, шовкові протеїни), а також гарячі маски з використанням масла для волосся.
  • після хімічної завивки кінчики волосся часто починають сіктися, тому регулярно небагато зістригайте кінці волосся або наносьте на кінчики волосся спеціальний крем.
  •  для кращого збереження локонів розчісуйте волосся тільки гребінцями з широкими зубами.

Жінка створена бути мінливою і різною, жінкам необхідно постійно мінятися і відчувати новизну абсолютно у всьому, і починається це відчуття звичайно із зачіски. Часи штучних нагромаджень на голові пройшли, сьогодні модно виглядати так, як ніби вам абсолютно нічого не доводиться робити ради своєї зовнішності, зовнішність повинна бути натуральною, але бездоганною.

Так склалося, що поки владарки кучериків мріють про пряме волосся і борються з своїми кучерями всіма доступними засобами, ті, кого природа нагородила прямим волоссям, щодня накручує прямі пряди на бігуді. Проте часто ні ніч, проведена в бігуді, ні плойка не можуть надати бажаного ефекту.
В цьому випадку залишається одне - хімічна завивка, яка хороша тим, що дозволяє досягти довгострокового ефекту.

Хімічна завивка має велику кількість плюсів:

  • Під дощем або при сирій погоді локони, укладені на бігуді або плойку, розповзаються в різні боки, тоді як хімічно скручені кучерики стануть тільки чітко і красивіше,
  • Підсушує жирне волосся
  • Робить волосся більш слухняними
  • Додає об’єм волоссю
  • Відпадає необхідність в частому укладанні
  • Довгий термін дії

У хімічних завивок можуть бути різні назви, технології, склади, але вимоги до них одні і ті ж - завивка повинна дати необхідний ефект і при цьому надати якомога більш щадну дію на волосся. Вибираючи тип завивки пам’ятаєте, що класична завивка підходить тільки для здорового, жорсткого волосся

Вона робиться на лужній основі і склад її повинен бути достатньо сильним для того, щоб зафіксувати волос в потрібній формі. Така завивка триматиметься поки ви її не зістрижете, якщо вона звичайно зроблена правильно. Завивка на кислотній основі підходить для втомленого волосся - цей вид завивки м’якший, але і менш стійкий.
Якщо у вас чутлива шкіра голови, то рекомендується зробити біозавивку. Разом з цими видами завивок існують завивки, відповідні для всіх типів волосся, - нейтральна, наприклад. Ще її називають «японською». Відмінна риса її полягає в тому, що вона не рве структуру волоса, а лише м’яко розтягує його.

Проте є моменти, коли з хімічною завивкою варто почекати. Серед них:

  • Ослаблений стан організму, викликаний перенесеною хворобою
  • Якщо волосся потребує лікування
  • Якщо ви вагітні, годуєте грудьми або приймаєте гормональні препарати
  • Якщо у вас менструація
  • Якщо ви погано себе відчуваєте і приймаєте сильнодіючі препарати
  • Якщо ви недавно фарбували волосся (проміжок між забарвленням і хімічною завивкою повинен бути не меншого 2-3 тижнів)
  • не Можна робити хімічну завивку в температурних умовах вище 22° C
  • Якщо ви користуєтеся засобами по догляду за волоссям із змістом силікону

Багато в чому успіх завивки залежить від професіоналізму майстра, що зробив її. Перепалені пасма, плутана завивка і різнокаліберні локони - результат не вашого поганого волосся, а неуважності майстра, що не вивчив тип, стан і особливості волосся клієнта.
Питання з цим якось вирішується, якщо «хімію» вам робить майстер, якщо ж ви вирішили спробувати зробити її самостійно, то дотримуючись вищеперелічених рад ви зможете звести нанівець всілякі несприятливі наслідки. Проте, на перших порах завивка досить капризна, і потрібно дотримуватися деякої обережності.
Не забувайте, що через пару годинника після завивки волосся потрібно обполоснути водою (1 столова ложка столового оцту на 1 літр води), що підкисляє, а в течії подальших 3-5 днів мити волосся, а також піддавати їх якій-небудь термообробці (фен, термобігуді, електрощипці) не можна.
Після цього терміну використовуйте для миття волосся живильні шампуні, робіть маски для волосся, що містять корисні речовини. В день завивки волосся краще не розчісувати, а надалі для розчісування волосся краще використовувати не щітку, а гребінь з рідкісними зубцями, або ж гребінець.

Хімія - допоміжний спосіб для тієї, що уклала волосся. Вона готує волосся до завивки. Рекомендується тим, хто щодня вдається до допомоги бігудей або плойки. Крім того, завдяки хімії усувається проблема, пов′язана з жирністю волосся.

Ефект в′юнкого волосся, як правило, зберігається протягом 3-4 місяців залежно від якості хімічного складу. Але, проте, слід враховувати індивідуальні особливості будови волосся людини.

Після хімії волосся вимагає відходу. Для цього існують спеціальні шампуні (слід відмітити, що шампунь «Head & Shoulders» довірою фахівців не користується), включаючи професійні косметичні засоби. Перш ніж вибрати засіб для догляду за волоссям після хімічної завивки або будь-якої іншої процедури, краще отримати консультацію у майстра.

Категорія: Хімічна завивка | Переглядів: 9037 | Додав: syana | Теги: хімічна завивка | Рейтинг: 2.8/4
Всього коментарів: 0
avatar