Головна » Зачіски » Зачіски - Укладка
13:36
Зачіски - Укладка

Завивка волосся на бігуді та різні варіанти укладок

Зачіски - Укладка

Укладка волосся за допомогою бігуді зберігається значно довше, ніж укладка феном чи термощіткою.

Чи буде зачіска красивою і природною, залежить від техніки накручування і типу бігуді.

Наприклад, використовуючи тонкі бігуді, ви матимете маленькі й тугі локони, зачіска буде зберігатися довше. Середні бігуді зроблять коротке волосся пишним та об'ємним, волосся середньої довжини — хвилястим, довге волосся набуде м'якої хвилястості. Товсті бігуді використовують тільки для довгого і напівдовгого волосся, щоб надати зачісці об'єму і форми. Укладку на бігуді роблять на вологе волосся.

Важливо пам'ятати, що ширина пасом не повинна бути більшою за довжину бігудів. Волосся завжди треба накручувати перпендикулярно до їхньої поверхні. Пасма — добре натягнути й дуже щільно накрутити. Ці три нескладні правила є запорукою того, що ваша зачіска матиме гарний вигляд і надовго збереже форму. Якщо при накручуванні використовувати гель чи інший фіксувальний засіб, зачіска триматиметься ще довше.накрутка на бігуді

Для того щоб виділити пасмо для накручування, можна скористатися гребінцем з тонким "хвостиком": його кінчиком легко відокремити і підхопити потрібне пасмо. Після цього волосся знімають з гребінця рукою.

Перед накручуванням пасмо ще раз розчісують і переходять до власне процесу. Кінчики волосся мають бути ретельно розподілені по всій довжині бігуді, бо якщо декілька волосин будуть довшими за інші, то їхні кінчики заломляться і зіпсують форму всієї зачіски. До того ж таке волосся після невдалого накручування може сіктися. Волосся накручують доти, доки бігуді не торкнуться поверхні голови.

Чим міцніше закручений і закріплений валик бігуді, тим наповненішим і красивішим буде локон. Тому дуже зручні у користуванні поролонові бігуді, бо при накручуванні кінчики волосся не ковзають по їхній поверхні, а надійно фіксуються.

накрутка на бігудіБігуді не можна знімати до того часу, поки волосся остаточно не висохне. Його можна сушити як при кімнатній температурі, так і з використанням фена. Після того, як бігуді зняли, волосся починають розчісувати з потилиці знизу догори. Якщо ви хочете зберегти пружні локони, то слід користуватися гребінцем із широкими зубчиками. Якщо бажаєте трохи змінити форму утворених локонів, після розчісування можна нанести на волосся трохи фіксуючої пінки. Або скористатися лаком для волосся, що допоможе зберегти зачіску довше.

Якщо розчісувати волосся, накручене на тоненькі бігуді, гребінцем з густими зубчиками, то в результаті вийде так звана "шапка". А для пишності й об'єму необхідно після зняття бігуді прочесати волосся щіткою у всіх напрямках і продути феном окремі пасма.

Якщо локони виявилися занадто пишними, то їх можна укласти за допомогою фіксуючої пінки. Для цього засіб нанести на долоню і, трохи стискаючи локони, надати їм потрібної форми.

Для створення деяких зачісок, після укладки на бігуді необхідно виконати тупірування волосся.

Тупірування — це збивання, начісування волосся з середини пасма.

Начісування зазвичай починається з виокремлення необхідного пасма волосся. Середня його частина має бути між великим і вказівним пальцями лівої руки. Виділене пасмо відтягують перпендикулярно до поверхні голови, після чогонакрутка на бігуді на відстані від чотирьох до семи сантиметрів (залежно від довжини волосся) від основи пасма рухають гребінцем у напрямку до коренів волосся. Ці рухи повторюють кілька разів, і щоразу гребінець зупиняється все далі й далі від коренів волосся. Ліва рука при цьому рухається до кінчиків волосся. Коли гребінець рухається донизу, пальці лівої руки мають щільно тримати пасмо. А тоді як гребінець рухається догори, ліву руку можна пересувати пасмом у тому ж напрямку. Начісують волосся як з однієї, так і з обох боків.

Прийом начісування з одного боку називається тупіруванням, а з обох — начісуванням.

При тупіруванні можна не відтягувати волосся перпендикулярно до голови, а тримати його в такому положенні, яке воно матиме в готовій зачісці.

Виконуючи ці прийоми, гребінець  треба вчісувати у волосся таким чином, щоб кінці його зубчиків проглядали крізь пасмо. Як правило, при тупіруванні обробляють ті пасма, які будуть усередині зачіски.

Об'ємна укладка

Об'ємні зачіски знову стають популярними. Моделей з пишним волоссям а-ля 80-і сьогодні можна побачити на будь-якому подіумі. Причому для досягнення такого ефекту не обов'язково мати густу чуприну - це диво здатна створити грамотна укладка. Головне - засвоїти кілька правил і запастися відповідними засобами.

зачіска

Якщо ви мрієте про те, щоб ваше волосся виглядало пишним постійно, варто сходити до хорошого перукаря. В арсеналі майстра є чимало способів виконати це бажання. І якщо він правильно «запрограмує» стрижку, підтримувати обсяг зачіски самостійно буде зовсім нескладно.

 

Також додатковий обсяг може надати блондинування. Зробіть волосся хоча б на тон-два світлішим або промеліруйте його - і вже відчуєте, що шевелюра стала більш пишною. Все-таки завдяки новітнім препаратам можна і отримати гарний насичений колір, і зберегти здоров'я волосся.

 

зачіскаТак, на коротке або середньої довжини волосся об'ємне укладання краще робити за допомогою крему або мусу. А от довгі локони подібні засоби будуть обважнювати, і пасма не втримають обсяг. У цьому випадку підійдуть препарати більш легкої консистенції - лосьйони та бальзами. Володаркам кучерів - не важливо якої довжини - варто віддавати перевагу укладальним пінкам. В ідеалі потрібно мати під рукою відразу дві пінки - звичайну і підкреслюючу локони. Існують і універсальні засоби, які підходять для волосся будь-якої довжини. Ними можна користуватися, якщо ви не так вже й часто мудруєте над зачіскою і не любите великої кількості флаконів у ванній.

зачіска

Але, звичайно, основа зачіски і маніпуляції з кольором - зовсім не ті дії, до того ж це тільки половина справи. Для домашньої укладки  вам знадобляться певні кошти для стайлингу.

 

І, зрозуміло, у питанні укладання, особливо об'ємного, ніяк не обійтися без фена. Підбираючи відповідний фен, пам'ятайте, що його головний козир - потужність. Чим вона більше, тим швидше висохне ваше волосся, що також скоротить ризик перегріву волосся та шкіри голови. Плюс більш потужний прилад, як правило, дає більш стійкий результат, і можна не боятися, що зачіска розвалиться через годину.

 

Що стосується найбільш актуальних образів, у цьому сезоні, як уже говорилося, неймовірно популярні іміджі з 80-х. З тією лише різницею, зачіскащо химерні начоси і хімічна завивка поступилися лідерством природній пишності волосся, ніби їх наділила об'ємом сама природа.

Отож, перейдемо до самої укладки:

Нанестіть на волосся мус і просушіть його від коренів до кінчиків, піднімаючи кожне пасмо біля коренів на 90 градусів.

Потім збризкайте  пасма лаком для волосся і накрутіть  їх на бігуді великого діаметру.

Зафіксуйте  волосся лаком і просушіть  феном в холодному режимі.

Через 15 хвилин зніміть бігуді і розчешіть волосся щіткою з натуральної щетини. Хвилюючий об’єм  і ефектні локони готові!



Категорія: Зачіски | Переглядів: 6699 | Додав: syana | Рейтинг: 2.6/7
Всього коментарів: 0
avatar