Головна » Інше » Види і властивості волосся
13:21
Види і властивості волосся

Природа наділила людину волосяним покривом, насамперед, як засобом, що пом’якшує негативний вплив навколишнього середовища. Минули мільйони років, і людина навчилася самостійно захищати себе від холоду та спеки, а волосся, якого стало набагато менше, перетворилося на природну прикрасу людини, яку сама ж людина й удосконалює. Догляд за волоссям вимагає певних знань і вмінь.

Волосся поділяється на види:
•    пушкове (волосся новонароджених дітей, яке згодом повністю заміняється);
•    підліткове (з трьох років за ним уже можна визначити, яким воно буде в дитини);
•    волосся зрілості (з’являється в період статевої зрілості в чоловіків на обличчі та тілі, у жінок — тільки на тілі).

Як правило, на тілі в жінок волосся значно менше, ніж у чоловіків. Правда, з часом у деяких жінок починає рости волосся на обличчі (вуса й борода), а в літніх чоловіків спостерігається посилений ріст волосся в носі та вухах. Крім цього, з віком у деяких чоловіків на голові випадає волосся й у більшості чоловіків та жінок волосся сивіє. На голові ріст найбільш інтенсивний у період життя від 15 до 30 років. Як правило, після 50 років ріст волосся на голові сповільнюється, але ріст волосся на бровах практично однаковий протягом усього життя.

Тонке волосся найчастіше буває світлих тонів, темне ж волосся значно товстіше, найтовстіше — руде волосся. Волосяний покрив голови в брюнетів у середньому складає 100 000, а в блондинів — близько 150 000 волосків і більше. Форма волоска є спадковою й залежить від етнічної приналежності.

Три етнічні групи — монголоїдна (азіатська), європеоїдна (європейська), негроїдна (негритянська) — мають такі характерні ознаки:
•    монголоїдна — товсте та тверде (пряме й слабохвилясте);
•    європеоїдна — менш товсте, часто хвилясте (хвилясте, сильно хвилясте, локоноподібне);
•    негроїдна — кучеряве (кучеряве, сильно кучеряве та схоже на зерна перцю).

Постійно волосся оновлюється: старе відмирає й випадає, а нове виростає. Кожна людина в середньому втрачає близько 50 волосин на день, які заміняються згодом новими. Ріст волосся складає біля 1 см на місяць. При цьому воно швидше росте влітку, ніж узимку, і швидше вдень, ніж уночі.

Як правило, у жінок волосся росте швидше, ніж у чоловіків. Стрижка не впливає на ріст волосся, але, якщо часто голити волосся на ногах і під пахвами, воно стає твердим, тому що бритва затуплює його кінці.

Категорія: Інше | Переглядів: 4481 | Додав: syana | Рейтинг: 1.8/6
Всього коментарів: 0
avatar