Головна » Інше » Перукар - як його вибрати
19:54
Перукар - як його вибрати

Моя подружка готувалася до весілля. Стрижку вона носить коротку, тому складну зачіску вирішено було не робити - просто подровнять і підфарбувати волосся. Я порадила їй одну перукарню, якраз недалеко від мене, тільки просила її йти до "високої товстої тітки”.

У вибраній перукарні опинилася черга, і подружка зайшла в іншу - по сусідству…

Далі було сумне, виявилось, що з короткого волосся можна зробити абсолютно неймовірний ЖАХ! З ним боролися послідовно в трьох інших салонах, і майстрам навіть вдалося зробити щось терпиме, але остаточно все виправилося, на жаль, вже після весілля.

Перукарське 
мистецтво - Перукар - як його вибрати

Звичайно, краще всього ходити в перевірену перукарню, а ще краще - не в перукарню, а до перукаря, тобто до відомої вам людини.

Сьогодні все або майже всі перукарі носять беджіки з ім’ям і прізвищем. Якщо не лінуватися, то прізвище можна запам’ятати або записати.

Але буває так - випадково опинився в незнайомому місті, і раптом захотілося підстригтися. Як же вибрати того, єдиного майстра, який перетворить зачіску на досконалість? Відразу попереджаю: досконалість в незнайомому місці досягається рідко. Спочатку все ж таки доведеться вибирати перукарню.

Перукарське мистецтво - Перукар - як його вибрати

Вибрана нами перукарня може бути і не дуже дорогою, але явно не повинна бути дешевою, тому, якщо на дверях закладу красується напис "Знижки пенсіонерам” або "найшвидша стрижка!” ми розвернемося і пошукаємо що-небудь інше.

Слід так само уникати салонів з веселковою табличкою "Ми відкрилися!” Дуже може бути, що ви виявитеся першим і єдиним клієнтом цього закладу, а після невдалого мелірованія ваш вигляд відлякає всіх решті охочих стригтися в цьому місці. Краще, якщо "вік” перукарні більше року - трьох років, хоча в даному випадку правило "чим більше, тим краще” явно не діє.
У старих салонах можуть працювати "все життя” немолоді тітки, які ні про що, окрім перманенту і пергидроля, і не знають. Якщо перукарні менше року, це може означати, що вона просто не встигла збанкрутіти. Про вік закладу легко дізнатися всередині: "Ой, а давно ви тут? Я раніше якось не звертала уваги, що тут є перукарня”.

Хороша - не означає велика. Перукарня може бути якраз невеликою. Достатньо два і навіть одного майстра.

Довга черга з симпатичних дівчат і респектабельних пані (якщо тільки це не черга в туалет) відразу підкаже: куди і до кого йти.

Тепер звернемо увагу на тих, хто виходить. Без коментарів.

Перукарське мистецтво - Перукар - як його вибрати

Музика в перукарні - явище поширене і невеселе. Вона відволікає від роботи, так само як і бубонці або "співаючий вітер” над вхідними дверима. Хоча, пам’ятається, одного разу одна весела дівчина вмудрялася стригти мене, підспівувати при цьому Глюкозі: ” Я буду замість неї.” і відбивати такт ногою.
У неї все вийшло непогано, але це скоріше виключення, чим правило.

Не дуже добре, якщо всі вживані засоби для догляду за волоссям однієї фірми. Набагато краще, коли їх декілька. Чим більше журналів і каталогів зачісок лежить навколо, тим краще, тільки хай вони будуть не дуже стародавніми.

Є перукарні, де вас фотографують і до вашої фотографії приміряють зачіску. Складне питання, "плюс” це або "мінус”. Я думаю, скоріше "мінус”, оскільки хороший майстер, уважно подивившись на вас, і без того відразу визначить, яка зачіска підійде саме до вашої особи і до вашого волосся.

А зараз поглянемо на перукаря.

Припустимо найбільш вірогідний варіант: це жінка.

Перукарське мистецтво - Перукар - як його вибрати 

Що у неї самої твориться на голові? Добре зроблена стрижка, так само, як і прибрані, щоб не заважати роботі, волосся, заслуговують нашої довіри.
Не біда, якщо перукар Що у неї з руками? У хорошого перукаря руки, хоч і доглянуті, мають злегка "потертий″ вигляд, трохи схоже на руки лікаря, - весь свій робочий день перукар возиться з хімією, це не може не позначитися.

Відразу ж варто відмовитися від перукаря , якщо нігті у неї дуже довгі. Такі нігті заважатимуть їй в роботі (за винятком того випадку, якщо майстер цими самими нігтями і збирається вас стригти. Або робити філіровку).

Звернете увагу на взуття перукаря : краще, якщо вона озута в кеди або тапочки, чим погойдується на десятисантиметрових шпильках. Майстер весь день стоїть на ногах, і їй повинно бути зручно, не у ваших інтересах, щоб проблеми з її ногами вплинули на вигляд вашої голови.

Відмовіться від майстра, якщо ви бачите, що вона не зовсім здорова. Хворій людині завжди складно виконувати будь-яку роботу, навіть якщо йому і здається, що це не так. Крім того, вас банально можуть заразити гриппом.не нафарбована, набагато гірше, якщо у неї відклеюються накладні вії.

Краще відразу відмовитися від перукаря, якщо він:

• на прохання зробити мелірованіє дивиться на вас як баран на нові ворота, і говорить, що такого не знає;

• спілкування з вами починає з грубості;

• просто вам неприємний - з незрозумілих для вас причин.

Добре, якщо майстер пропонує вам нові варіанти стрижок, але не наполягає ні на одному з них. Якщо відноситься до вас по-людськи: "вам зручно сидіти?” - зрідка ставить питання під час роботи.

А всього краще, якщо майстер вже вас знає в обличчя, тоді і працювати він буде не з "головою”, а з людиною.

Джерело: lokon.org.ua
Категорія: Інше | Переглядів: 1852 | Додав: syana | Теги: Перукар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar