Головна » Зачіски » Красота і Стиль
13:21
Красота і Стиль

Форма і риси обличчя та вибір зачісок 

Зачіски - Все про зачіски

Залежно від форми обличчя і його будови слід вибирати певний вид зачіски.

По-перше, треба визначитися з формою обличчя.

Кожна жінка досконально вивчила свою зовнішність, але для полегшення визначення можна запропонувати такий спосіб: волосся гладенько зачешіть назад і зафіксуйте стрічкою, резинкою чи хусткою, щоб рб-личчя було абсолютно відкритим. Дивлячись у дзеркало, обведіть контур обличчя на склі. В результаті ви побачите, яку форму має ваше обличчя — овальну чи круглу, довгасту чи квадратну, трикутну чи ромбоподібну.

типи обличчяОвальне обличчя. 

Вважається ідеальною формою, й у багатьох виданнях рекомендують будь-який тип зачіски. Але все ж не варто захоплюватись занадто довгими гладенькими зачісками, які зорово звужують обличчя, роблять його худорлявим. Найкращим варіантом для овального обличчя є волосся середньої довжини. Проділ для такого типу обличчя може бути і посередині, і збоку, можна обійтись і зовсім без нього. Щоб створити красивий силует, волосся можна зачісувати догори, завивати великими і маленькими локонами.

типи обличчяКругле обличчя. 

Якщо обличчя кругле, то треба вибирати зачіску, яка б оптично подовжувала і звужувала його. Тому не варто робити проділ посередині голови і гладенько розчісувати волосся по обидва боки, бо це дуже підкреслить округлість овалу і зорово зменшить довжину шиї. З тих же міркувань не треба зачісувати волосся назад чи робити пишні тугі локони по всій голові. Пасуватиме напівдовга стрижка з прямим волоссям, що прикриває частину шиї і доходить до середини вилиць. А коротка зачіска личитиме, якщо волосся зачісувати нагору. Вуха при цьому можна залишити відкритими. Оптично подовжують кругловиде обличчя зачіски типу каре і локони, що вільно спадають на плечі. Зачіска з косим проділом, коли довжина волосся сягає нижніх щелеп, а окремі пасма зачісують на скроні і щоки, також пасує до круглого обличчя.

Видовжене обличчя.

Якщо обличчя вузьке і подовженої форми, зачіска має бути пишною, щоб обличчя оптично заокруглилось. Не пасують до такого обличчя зачіски високі, з довгим волоссям, що падає на плечі; не бажано також носити гладеньких зачісок із зачесаним назад волоссям; від проділу посередині голови також слід утриматись; не варто експериментувати із вузлом на потилиці.

Гарно виглядатиме коротка стрижка без проділу, з пишними локонами на рівні щік. Чоло краще прикрити окремими пасмами волосся або чубчиком.

типи обличчяКвадратне обличчя.

За такого типу обличчя головне — щоб зачіска оптично звузила і подовжила його, надаючи і м'якого контуру і заокругленості. Такого ефекту можна досягти завдяки локонам і плавності бічних ліній. Лоб має бути прикритий майстерно профілірованим волоссям. Не рекомендовано гладенько зачісувати волосся, збирати у вузол або кінський хвіст. Волосся, що вільно спадає на плечі, теж не дасть бажаного ефекту.

Варто спробувати коротку заокруглену стрижку, яка надає висоти в ділянці лоба. При цьому бокова лінія волосся має заходити на вилиці. Якщо волосся напівдовге, то можна зробити бічний проділ, волосся з боків зачесати назад, на чоло опустити окремі пасма. Вуха залишити відкритими.

типи обличчяРомбоподібне обличчя.

Його характерною ознакою є широкі вилиці. За допомогою зачіски можна оптично приховати цей маленький недолік. Якщо зачіска з напівдовгого волосся, то це мають бути м'які хвилі, що падають на плечі. Не варто робити проділ посередині голови. Довге волосся не треба стягувати у вузол чи хвіст. Якщо ж ви обрали коротку зачіску, то вона має бути з пишною об'ємною тім'яною частиною, з добре профілірованим у ділянці лоба волоссям, з начесаними на щоки невеликими пасмами.

Трикутне обличчя.

Розширене догори. За такого типу обличчя засмучує диспропорція між занадто широким чолом і навпаки — вузьким підборіддям. Занадто широку лобну частину можна звузити за рахунок невеликого чубчика чи окремих локонів, що спадають на чоло.

Такий тип обличчя зовсім не сприймається в обрамленні короткої зачіски, особливо чоловічого стилю. Найбільше пасують зачіски з напівдовгого волосся, що доходить до середини шиї. Кінчики волосся треба укладати так, щоб вони розходились вшир. Це оптично розширить вузьке підборіддя.

Трикутне обличчя.

Розширене донизу. У цьому випадку лоб досить вузький, а підборіддя — широке. Головне у такому разі — оптично розширити ділянку скронь. Зачіска має бути легкою, об'ємною. Гладеньке волосся і прямий проділ тільки підкреслять недоліки такого обличчя. Локони мають бути над чолом і ні в якому разі над вухами спереду.

Стрижка не повинна бути занадто короткою, краще зупинитися на напівдовгому волоссі, з короткими закрученими локонами, що спадають на лоб і щоки.

Вибираючи зачіску, важливо враховувати, як виглядатиме обличчя не тільки в фас, а й у профіль, бо форма голови може мати специфічні особливості, які також варто врахувати.

типи обличчяВисокий лоб.

До обличчя з високим лобом добре пасуватиме зачіска з чубчиком, що доходить до середини чола. Стрижка може бути як короткою, так і довгою.

Низький лоб.

Оптично лоб буде здаватися вищим, якщо зробити густий чубчик, який починається від середини тім'яної ділянки і доходить до брів. Не слід вибирати зачіску з гладенько зачесаним на проділ волоссям.

Спадистий лоб.

Цей недолік можна замаскувати зачіскою з високо піднятим у верхній частині голови волоссям, з пасмом, що легко спадає на чоло або зачіскою з пишним чубчиком.

Довгий ніс.

У такому разі у будь-якій зачісці основна маса волосся не повинна зосереджуватися високо на потилиці. Зачіска має бути пишною, з кучерями. Волосся не рекомендовано гладенько зачісувати назад.

"Скошене підборіддя".

Цей недолік можна візуально зменшити, якщо зробити зачіску, яка підкреслюватиме, висуватиме вперед нижню щелепу.

Коротка шия.

Якщо у вас коротка шия, краще робити коротку зачіску. Якщо ж волосся довге, його слід підняти і зібрати будь-яким чином на потилиці.

Композиційний центр

Зачіски - Все про зачіски

У кожної зачіски має бути композиційний центр.Він може розміщуватися на будь-якій частині голови. 

У зачісках з довгого волосся таким центром, як правило, стає вузол, що підкреслює смисловий акцент.

Композиційний центр зачіскиКомпозиційним центром може бути якийсь локон, чубчик чи прикраса.

Пам'ятайте, що форма зачіски має бути чітко збалансована, а всі її елементи - співвідноситися один із одним.

Дуже важливу роль у зачісці відіграє відповідність розмірів її форми до величини голови, деталей обличчя і фігури людини. Слід також враховувати, що зачіска зі світлого волосся буде завжди виглядати дещо об'ємнішою, ніж така сама з волосся темного кольору.

Кількість деталей, розмір і форму зачіски треба декілька разів перевіряти під час її виконання, тому що тільки правильно побудована, з огляду композиції, зачіска буде красивою.



Категорія: Зачіски | Переглядів: 2536 | Додав: syana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar