Головна » Зачіски » Форма зічіски
17:07
Форма зічіски

Зачіски - Все про зачіски

Хоч яку геометричну лінію в зачісці розглядати, кожна має своє емоційне забарвлення. 

Емоційні властивості зачіски складаються з окремих деталей, кожна з яких має свою геометричну форму, окреслену лініями, котрі, в свою чергу, виражають емоційний характер:

1 -а лінія виражає прагнення догори;

2-а
— спрямування донизу;

3-я — відчуття спокою;

4-а — коливання, невпевненість;

5-а — напруженість, стрімкість;

6-а — інфантильність.
форма зачіски
Геометричність зачіски — поняття досить умовне, оскільки будь-яка об'ємна форма характеризується трьома вимірами: висотою, шириною, глибиною.

Запам'ятайте, що найбільший об'єм мають тіла у формі кулі чи куба.

Тому, створюючи зачіску, слід враховувати не тільки її власний об'єм, а й об'єм голови людини. Зачіска однієї і тієї ж моделі матиме різний об'єм на людях, у яких різна форма і об'єм голови. Розмір деяких деталей моделі може надавати зачісці легкості чи навпаки — робити її важчою на вигляд. Це теж необхідно враховувати.

форма зачіскиНаприклад, вузол, розміщений на тім'яній частині голови, ніби тисне на обличчя, робить зачіску важкою. Той самий вузол, але розміщений на нижній потиличній частині, суттєво полегшує форму зачіски. Пряме волосся завжди видається легшим, ніж накручене на бігуді. Великі за розміром зачіски видаються значно важчими, ніж маленькі акуратні моделі.

Колір і фактура волосся також впливають на загальний вигляд зачіски. Саме від фактури волосся залежить, чи буде добре триматися і гарно виглядати та чи інша зачіска. Якщо із тонкого світлого волосся можна створити зачіску з неточними лініями і художньо легковажними завитками, то виконана на темному волоссі та сама зачіска справлятиме враження недбалості й неакуратності.

Грубе, темне волосся вимагає компактних лаконічних форм, кучерики для такого волосся майже не використовують. Щоб створити легку, трохи легковажну зачіску люди з темним важким волоссям, як правило, роблять короткі стрижки, не переобтяжені деталями.

Навіть за світлого волосся ті, у кого воно золотисте, можуть дозволити собі більшу недбалість у зачісці, ніж ті, хто має волосся з попелястим відтінком.

Пам'ятайте, що грубе, густе волосся завжди потребує спокійнішої, строгої форми зачіски, ніж легке і м'яке, при якому можна дозволити більшу кількість невеличких деталей.

Одним із найважливіших засобів створення форми зачіски є симетрія чи асиметрія.

форма зачіскиСиметрія — це цілковита відповідність однієї половини цілого іншій.

У зачісці вісями симетрії, зазвичай, є вертикальні лінії, проведені через середину обличчя і потилиці.

Симетричність усіх частин форми надає зачісці спокійної врівноваженості.

У моделюванні зачісок також використовують принцип неповної симетрії чи асиметрії. В такому разі слід прорахувати врівноваженість асиметричних частин до вісі симетрії, чи, як її ще називають, вісі рівноваги. Як правило цього досягають, вводячи в композицію зачіски декоративні лінії, деталі чи прикраси, що візуально створюють рівновагу
Категорія: Зачіски | Переглядів: 2651 | Додав: syana | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
avatar