Головна » Догляд за волоссям » ДОГЛЯД ЗА ВОЛОССЯМ
22:37
ДОГЛЯД ЗА ВОЛОССЯМ
Правильне миття голови - перша умова догляду за волоссям. Дуже часто, а може бути і завжди, ви миєте голову в гарячій і жорсткій воді, а деякі - милом. Все це надмірно висушує і волосся, і шкіру. Від гарячої води посилюється сальність волосся. Краще всього мити голову м'якою водою, теплою або приємно (а не надмірно) гарячою. А споліскувати (особливо довге волосся) і зовсім холодною. Від цього вони блищатимуть і краще укладатимуться. Вибираючи засоби для миття, обов'язково враховуйте тип волосся: нормальне, сухе, жирне, виснажене.

Як можна бережніше відноситися до свого волосся. Прагніть сушити волосся при кімнатній температурі, а якщо все-таки користуєтеся феном, використовуйте тепле, а не гаряче повітря, і не підносьте фен близько до голови. При рясній лупі відмовтеся від сильної дії на волосся: хімічної завивки і освітлення волосся, краще користуйтеся рослинними фарбниками, які не тільки додадуть волоссю бажаний колір, але і нададуть на них сприятливу дію.

Частота миття волосся

Раніше існувала думка, що навіть жирне волосся слід мити не частіше за раз на тиждень. Сьогодні косметологи дійшли висновку, що волосся миється в міру необхідності. Практика показує, що це правильніша думка. Сьогодні значно змінилися умови життя: неправильне харчування (споживання екологічно забруднених продуктів, консервованої їжі), часті стреси, перебування в забрудненому міському повітрі робить вплив на весь організм. І волосся швидше стає сальним, тьмяним, схожим на "солому". Тому доглядати за своїм волоссям можна так часто, як цього вимагає його стан.

ДОГЛЯД ЗА ВОЛОССЯМ


Довге волосся мийте рідше, оскільки дуже часте миття знежирює їх, і вони стають сухими, прямими і ломкими. Коротке волосся можна мити частіше, оскільки поблизу від жирових залоз вони швидше стають сальними. При частому митті досить намилити волосся лише один раз невеликою кількістю шампуню. Не можна виливати шампунь в одну точку, оскільки переважно це висококонцентровані препарати.

Мити волосся треба швидко. Піт, жири і грязь змиваються шампунем миттєво. Тому немає сенсу довго терти голову або чекати, коли шампунь подіє. Так можна запобігти проникненню активних миючих речовин у волосся і шкіру голови. Потрібно ретельно промивати волосся, щоб повністю видалити залишки шампуню, інакше волосся погано укладатиметься.

Розчісування вологого волосся

Для розчісування волосся застосовуються гребінці, гребені, щітки. Спочатку волосся розчісуйте гребінцем з широкими зубцями (для запобігання спутуванню волосся і механічного пошкодження), гребенем, а потім щіткою. Гребінець не повинен бути дуже частим, щоб не дряпати шкіру голови і не висмикувати волосся. Дуже шкідливі залізні гребінці, навіть гребінець з натурального дерева може бути погано оброблений.

І, звичайно, потрібно позбавитися поганої звички, користуватися чужим гребінцем. Гребінець повинен бути строго індивідуальний, оскільки через чужий гребінець можна одержати серйозне захворювання, на лікування якого піде немало часу і засобів.

При неправильному догляді волосся блякне, стоншується, починає сіктися. Щоб запобігти січенню необхідно не рідше, ніж раз на місяць підрівнювати волосся, зістригаючи посічені кінчики. Особливо ефективно, якщо майстер в салоні стригтиме вас не звичайними, а так званими "гарячими" ножицями, які "запаюють" кінчик волосини і запобігають розшаровуванню. Можна скористатися і спеціальними засобами, які як би "склеюють" волосок. Вони наносяться на сухе або вологе волосся і не вимагають змивання.

lady.if.ua

Категорія: Догляд за волоссям | Переглядів: 4298 | Додав: syana | Теги: волосся, догляд, миття | Рейтинг: 4.5/4
Всього коментарів: 21 2 »
avatar
1 Марина • 21:35, 26.09.2008
Це все так і є!
1-1 2-2
avatar